CDA vraagt aandacht voor strijd tegen eenzaamheid

woensdag 24 januari 2018 15:26

In 2016 voelde 46% van de 65-plussers in Oegstgeest zich eenzaam, waarvan 10% ernstig. Bijna een vijfde van de ouderen heeft minder dan één keer per week een activiteit of bezoek, zo blijkt uit de Monitor Wmo Oegstgeest). Raadslid Ingrid van Dillen: “Daarmee is eenzaamheid misschien wel een van de grootste sociale problemen van onze tijd. Een probleem met veel verschillende oorzaken en zonder gemakkelijke oplossingen, maar wel een probleem waar we met elkaar, samenleving én overheid iets aan moeten doen”.

Rond de Kerstdagen vroeg het CDA Oegstgeest dan ook aandacht voor eenzaamheid onder ouderen, in de vorm van een wensenactie. Raadsleden en kandidaat-raadsleden gingen in gesprek met inwoners. In ruil voor elke wens die inwoners deelden, doneerde de het CDA een  bedrag aan het Ouderenfonds.

Door inwoners werd onder meer aandacht gevraagd voor de toekomst van de sportverenigingen in het dorp, de verkeersveiligheid rondom de Dorpsstraat, meer afhaalpunten voor hondenpoepzakjes, het opknappen van de speeltuin bij de M.H. Tromplaan en het bruisender maken van het groene gebied rond de Verhalenverteller bij winkelcentrum Lange Voort. Ook werd gepleit voor het op de kaart zetten van project Waaks!, waarbij de gemeente en de politie hondenbezitters vragen extra goed op verdachte situaties te letten tijdens het uitlaten van de hond.

Het CDA Oegstgeest wil zich op korte termijn hard maken voor het realiseren van dit project. Fractievoorzitter en lijsttrekker Eibertjan van Blitterswijk: “Net als de strijd tegen eenzaamheid, is ook  het verbeteren van de veiligheid in de buurten iets dat het beste samen kunt oppakken, als inwoners en gemeente. Een project als Waaks! past heel mooi bij die aanpak” een gezamenlijke verantwoordelijkheid van inwoners en de gemeente.” Ook met de overige aansprekende wensen gaat het CDA de komende tijd aan de slag.

« Terug

Reacties op 'CDA vraagt aandacht voor strijd tegen eenzaamheid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.